Headerbild

Hederspris 2022

2023-04-13 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Hederspriset jubileumsåret 2022 tilldelas Per Johansson, för sitt engagemang inom föreningen som mångårig styrelsemedlem, ledare för ungdomslag samt arbetet inom Värö United.

När hederspriset delades ut passade vi på att ta en liten pratstund med Pelle.
Du har varit med i styrelsen i över 20 år, kan du inte berätta lite om vad du gör i föreningen?
- Jag halkade in i styrelsen som adjungerad i början på 2000 talet, när vi som första lag i Värö bestämde oss för att ta klivet ut på Internet. Jag har sedan dess varit ansvarig för vår webredaktion och till viss del våra sociala medier. Efter några år avancerade jag till ledamot och sekreterare dessutom är jag 50% av Väröbackas bidrag i Värö United samarbetet.
Du är även ledare för ungdomslag i Värö United.
- Det stämmer, jag har tränat 010 tjejerna i snart 7 år fast nu har min roll nog blivit mer som en sammanhållande lagledare. Jag och mina två tränarkollegor Linda Johansson och Lars Peter Karlsson gör vårt yttersta för att få vårt F010 lag att utveckla sitt fotbollsspel och tycka fotboll är världens roligaste idrott. Under våren kommer vi att spela våra matcher på fredagskvällar på Värö IP.
Till sist en klassisk sportfråga, hur känns det?
-Det känns mycket bra, det är roligt att det man gör för föreningen uppskattas. Så nu när jag under vårt 90 års jubileum både fick mottaga föreningens standar och hederspris samt förtjänsttecken från HFF är det kanske läge att dra sig tillbaka...
Det blir inget med det, du har minst 20 års styrelsearbete kvar i kroppen.
- Det kanske är sant. Vi ska ta vår förening in i framtiden, det blir spännande om än lite ovisst. Får vi någon konstgräsplan vid skolan? Vilket lag blir bäst i Värö denna säsongen? Visioner finns, nu ska de bara omsättas till mål för att kunna utföras, tar det 5, 10 eller 15 år ingen vet säkert. Fotboll är ju en lagsport, så om alla bidrar och gör sitt bästa blir jobbet inte så betungande både på och vid sidan om plan.

Huvudsponsorer