Headerbild

Bronsmedalj i Decembercupen

2023-12-19 i Matcher

Väröbacka GIF slutade på tredje plats i Decembercupen som Trönninge BK arrangerar. Seniorturneringen spelades lördagen den 16/12. Väröbacka stod för en riktigt stark insats där vi stred tappert bakåt och stod för ett kreativt anfallsspel.

I första gruppspelet gällde det att vinna sin grupp för att få hoppa över den första utslagsrundan. I den första matchen ställdes vi mot en ny bekantskap i form av Strövelstorp från Ängelholm. Matchen slutade 1 - 1 efter att Väröbacka varit det bollförande laget större delen av matchen. Spelmässigt en helt ok insats. I nästa match väntade ännu ett Skånelag, Brunnby. Här spelade Värögrabbarna ut hela registret och vinner med 6 - 1 efter en rad av vackra mål.

Detta betydde gruppseger och avancemang till åttondelsfinal mot IFK Fjärås. Detta innebar också drygt fyra timmars vila vilket nog bidrog till att Väröbacka såg lite yrvakna ut inledningsvis, man hamnade i underläge två gånger om men lyckades kvittera och matchen slutade 2 - 2. Straffar fick avgöra och där var de blåvita vassast.

I kvartsfinal stod Warta från Göteborg för motståndet, den klart svåraste utmaningen hittills. Väröbacka tar ledningen men Warta kvitterar och sätter ordentlig press i slutet av matchen. Återigen får straffar avgöra, Väröbacka sätter säkert alla från 6 meter medan Warta brände en i stolpen.

I semifinalen får man möta ett renodlat futsallag från Kinna i form av Västra Together. Väröbacka hamnar tidigt i underläge men tar sig in i matchen och kvitterar. Med två minuter kvar av matchen får Västra Together en billig straff som de gör mål på, de spelar skickligt av de sist minuterna. Därmed landar Väröbacka på en tredje plats.

Torbjörn summerar: En riktigt stark prestation där vi hävdar oss bra mot samtliga motståndare. Det är små marginaler i korta futsalmatcher och vi har dessa marginaler både med oss och mot oss under dagen. Turneringen var full av lokala lag, men vi lyckas på något märkligt sätt undvika att möta dessa och ställdes enbart mot utsocknes lag.

Väröbacka GIF ställde upp med följande lag: Christoffer Lindgren, Albin Liljegren, Hugo Sundqvist, Victor Wallentin, Rasmus Karlsson, Marcus Aronsson, Filip Molin, Anton Arvidsson och Jimmy Björcke.

Huvudsponsorer